Connect with us

stiri

Parlamentarii PSD Botoșani au solicitat Guvernului scăderea chiriilor pentru locuințele ANL

Published

on

dav

Parlamentarii PSD Botoșani au făcut toate demersurile legale pentru a modifica hotărârea guvernului Cioloș prin care a crescut de câteva ori nivelul chiriilor pentru persoanele care locuiesc în imobilele Agenției Naționale pentru Locuințe.

Astfel, președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, împreună cu ceilalți parlamentari botoșăneni, au adunat memorii de la toate autoritățile locale din județ care au locuințe ANL și le-au depus la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, în cadrul dezbaterilor pentru aprobarea bugetului, deputatul Marius Budăi i-a solicitat ministrului Sevil Shhaideh rezolvarea situației privind stabilirea prețului de închiriere a locuințelor ANL.

Am discutat cu fiecare primar problema chiriilor ANL și i-am înmânat doamnei ministru documentațiile, astfel încât să vadă concret situația de la Botoșani. Am înțeles că se caută o soluție pentru modificarea Hotărârii de Guvern și se va comunica o decizie în cel mai scurt timp. Îi rog pe tinerii botoșăneni care locuiesc în imobilele ANL să fie încrezători în demersul nostru”, a anunțat președintele PSD Botoșani.

Aceste norme de calcul a chiriei trebuie neapărat modificate. Nu putem să avem chirii pentru tineri la aceeași valoare cu prețul pieței. În acest caz nu mai vorbim de niciun sprijin din partea statului pentru întemeierea unei familii. Rolul nostru este să încurajăm creșterea natalității și să să oferim acces la o locuință pentru cât mai mulți tineri, nu să le îngrădim drepturile”, a susținut Marius Budăi în cadrul dezbaterilor din Comisia pentru Buget din Camera Deputaților.

În ceea ce privește construcția de noi locuințe, parlamentarii PSD Botoșani au dat asigurări că va continua proiectul ANL de 600 de unități locative pentru municipiul Botoșani, pentru municipiul Dorohoi și orașele Săveni și Darabani dar și construcția de noi locuințe sociale elaborat în mandatul ministrului Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării, precum și realizarea locuințelor pentru tinerii specialiști propus de Consiliul Județean pentru profesori și medici, care este în curs de aprobare.

În paralel cu acest demers vom demara procedura pentru inițierea unui proiect de lege care să stabilească clar nivelul chiriilor în cadrul acestor imobile care au o destinație specială, și anume aceea de a sprijini tinerii, nu de a le împovăra și mai tare cheltuielile exact în perioada când aceștia sunt la început de drum în viața de familie iar costurile legate de creșterea copiilor nu sunt deloc neglijabile” a concluzionat senatorul Doina Federovici.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )