Connect with us

Administratie

Apa se va scumpi şi în acest an în judeţul Botoşani

Published

on

nova apaserv1

În ultimii ani, tarifele la apă şi canalizare în judeţul Botoşani au crescu considerabil. Nici 2017 nu va face excepţie numai că anul acesta creşterea nu va mai fi la fel de mare ca în 2015 şi 2016. Potrivit reprezentanţilor Nova Apaserv, anul acesta, majorarea va fi în raport cu inflaţia.

Dan Deleanu, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Nova Apaserv susţine că majorările din ultimii ani s-au datorat unor clauze impuse de BERD şi acceptate în momentul în care s-a semnat contractul.

“În 2011 s-a semnat primul contract de finanţare pentru susţinerea proiectului de investiţii POS Mediu şi implicit a contractului de împrumut cu BERD. S-a semnat cu asumarea unor angajamente în ceea ce priveşte strategia tarifară. Contractul cu BERD are nişte clauze destul de restrictive. Contractul s-a semnat la Londra şi presupun că grija a fost mai mare pentru componenţa echipei care s-a deplasat decât pentru prevederile contractului. În ultimii doi, creşterile impuse au fost de 5% atât la apă cât şi la canalizare, actualizat şi cu preţul inflaţiei. Având în vedere că indicatorii economici au fost realizaţi, în 2017 majorarea va fi calcilată doar în raport cu inflaţia”, a precizat Dan Deleanu, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Nova Apaserv SA.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )