Connect with us

Politica

Planuri măreţe pentru aleşii judeţului Botoşani

Published

on

parlamentari botosani

Începutul de an nu a fost nici pe departe unul liniștit pentru România. Viața politică este mai agitată ca oricând, iar tensiunile cresc de la o săptămână la alta, proporțional cu dorința guvernului Grindeanu de a deschide pușcăriile și de a dezincrimina parțial o serie de fapte penale. Dorința coaliției PSD-ALDE de a aproba cu orice preț cele două ordonanțe, modul lipsit de transparență în care au acționat, și acțiunile președintelui, care pare să fie singurul care face opoziție în țară, au scos în stradă zeci de mii de români. Temele grațierii și amnistiei au invadat spațiul public, presa s-a împărțit în două tabere, cei care se opun acestor măsuri și cei care le susțin prin campanii de propagandă și mistificare care amintesc de anii triști de dinainte de 1989.

Cu toate că mai sunt școli cu toalete în curte și cămine studențești cu camere de 5 locuri, acestea nu mai contează zilele acestea în lupta politică care se concentrează exclusiv pe o temă pe care multe sectoare ale societății o consideră secundară. Poate lucrurile ar fi stat altfel dacă Guvernul și-ar fi calculat pașii altfel, dacă parlamentarii coaliției de guvernare ar fi mers în teritoriu să pregătească populația pentru adoptarea acestor măsuri și dacă ar fi mimat o minimă transparență. Dezbaterile pe tema grațierii și amnistiei se poartă doar la centru, în teritoriu parlamentarii nu au nici o inițiativă, iar presa îi lasă în pace, poate prea mult.

Site-ul Dărăbăneni.ro a realizat un mini sondaj printre toți parlamentarii locali pornind de la temele principale aflate în dezbatere publică în aceste zile. Toți parlamentarii botoșăneni au primit un set de opt întrebări, aceleași pentru toți, cu o mică modificare pentru cei din opoziție. Am fost curioși să aflăm care le sunt prioritățile, cât de informați sunt în legătură cu problemele zonei, dacă au date exacte despre criminalitatea din județ și cum vor susține demersurile guvernului. Unii au răspuns destul de obiectiv la întrebări, alții s-au rezumat să copieze de la colegi enumerarea realizărilor partidului.
Printre altele, au fost întrebați dacă au vizitat Penitenciarul Botoșani pentru a vedea condițiile de detenție la fața locului și dacă au date privind infracționalitatea. Doar doi parlamentari au trecut pragul Penitenciarului unul în fosta calitate de șef al Casei Județene de Pensii, acesta fiind și singurul care avea și ceva date în privința infracționalității și al doilea ca medic. Au răspuns apelului nostru senatorii Doina Federovici (PSD) și Costel Șoptică (PNL) și deputații Ciofu Tamara Dorina, Mihaela Huncă, Marius Budăi (PSD) și Cristian Achiței (PNL). Deputatul Răzvan Rotaru și Senatorul Lucian Trufin nu au răspuns, deși au fost contactați telefonic. Deputatul Costel Lupașcu (PSD) ne-a comunicat poziţia sa prin telefon, motivând că nu dispune de mijlocale tehnice necesare pentru a redacta punctul său de vedere.
În primul rând parlamentarii botoșăneni au fost rugați să identifice principalele trei probleme ale județului. Federovici, Huncă, Ciofu și Budăi susțin că veniturile, locurile de muncă și infrastructura sunt principalele probleme, asigurându-ne în același timp că PSD le cunoaște, și nu va precupeți nici un efort pentru rezolvarea lor. De asemenea, senatorul Doina Federovici și deputatul Marius Budăi vorbesc în premieră despre Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, o inițiativă a PSD prin care spun că vor să unească toate veniturile unităților economice de stat într-un fond național, prin care să se facă investiții în zonele defavorizate.

Citeşte mai mult pe Dărăbăneni.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )