Connect with us

Administratie

Nova Apaserv investeşte un milion de euro în contorizare “inteligentă”

Published

on

contor inteligent

Operatorul de apă din judeţul Botoşani va investi în acest an aproximativ un milion de euro pentru înlocuirea contorizării în o parte din municipiul Botoşani. Reprezentanţii societăţii susţin că banii pentru această investiţie sunt din economiile făcute la creditul obţinut de la BERD.

dan deleanu“Din economiile făcute la creditul acordat de BERD, ne propunem ca aproximativ un milion de euro să fie canalizată pentru achiziţionarea de noi contori. Este vorba de contori inteligenţi, cu citire la distanţă şi inclusiv cu blocarea debitului pentru cei care nu îşi achită facturile”, a precizat Dan Deleanu, preşedintele Consiliului de Administraţie de la SC Nova Apaserv SA.

Potrivit specialiştilor, multe companii de apă din România au investit deja în contorizarea cu citire la distanţă. O astfel de contorizare este în avantajul operatorului de apă deoarece se face o gestionare mai bună a consumului, costurile ulterioare sunt foarte mici şi se depistează imediat eventualele fraude.

valeriu-iftime-birou“Toată ţara a investit în astfel de contori. Botoşaniul cred că este pe ultimul loc. Toată ţara investeşte în contorizarea inteligenţă. Toate companiile care au avut bani europeni şi împrumuturi BERD şi au făcut economii, au investit în contorizarea inteligentă. E foarte bine dacă se va investi şi la Botoşani. La apă trebuie un management mai atent. Este un contor cu citire la distanţă, nu mai sunt oamenii care citesc contorii, care integrează datele, totul se face automat. Poţi face o analiză de consum şi vezi când se fură apă. Ideea de a întrerupe apa nu este o soluţie. Trebuie să-l educi ăe client să-ţi plătească, trebuie să-l depistezi pe cel care fură. 10% din pierderile de apă sunt pierderi aparente, din cauza sistemului de măsură. Sunt citite târziu, sunt curgeri inverse, furturi. Noi ne ocupă de treaba asta şi facem în multe oraşe din România”, ne-a spus Valeriu Iftime, managerul companiei Elsaco.

În afara investiţiei în contorizarea inteligentă, anului acesta mai sunt programate lucrări de peste 300 de milioane de lei. În primul rând, trebuie finalizat proiectul pe POS Mediu care între timp a fost transferat pe Programul Operaţional de Infrastructură Mare. În datade 15 decembrie 2016 a fost semnat contractul de finanţare, în valoare de 303,5 milioane de lei. De asemenea, la sfârşitul anului 2016, Nova Apaserv a demarat investiţii la Darabani şi Cătămărăşti, investiţii care vor fi realizate anul acesta.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )