Connect with us

Sanatate

Zeci de botoşăneni au luat infecţii din spitalele din Botoşani

Published

on

spital sala de operatie

Ghinion teribil pentru mai multi pacienti din judetul Botosani. Cat timp au stat internati in spital pentru anumite afectiuni, acestia s-au ales si cu alte probleme de sanatate. In 2016, nu mai putin de 26 de bolnavi au contactat infectii nosocomiale pe perioada spitalizarii.

Dintre acestea, opt infectii s-au inregistrat pe sectiile chirurgicale, 15 au aparut in cadrul sectiei neonatologie si trei in cadrul sectiei pediatrie.

“Pacientii care au contactat aceste infectii au fost izolati in saloane speciale, s-au luat masuri de dezinfectie curenta si terminal la externarea pacientului. De asemenea, s-a crescut cantitatea de dezinfectant pe fiecare sectie in parte. Infectiile nosocomiale pot sa apara in special din cauza ingrijirilor acordate pacientilor, din cauza numarului crescut de zile de spitalizare.Infectiile inregistrate in spitalul nostru au aparut dupa 7-14 zile, la nou-nascuti au aparut la bebelusii care au stat in spital intre 14 si 21 de zile”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Din octombrie 2016, oficialii de la Ministerul Santatii a schimbat legislatia pe partea de infectii, prin care doreste sa-i stimuleze pe medicii curanti sa declare toate infectiile nosocomiale. De exemplu, numai in prima luna din acest an, la spitalul din Botosani au fost inregistrate opt cazuri de infectii nosocomiale.

Infectiile Nosocomiale intraspitalicesti sunt acele infectii care pot sa apara pe parcursul spitalizarii si se supraadauga bolii pentru care pacientul s-a internat. Acestea pot sa fie in legatura cu deficiente de igiena, sterilizare, manevre sau ingrijiri medicale.

Infectiile Nosocomiale sunt infectii, in general, virale sau bacteriene pentru care pacientul necesita tratament suplimentar si prelungirea duratei de spitalizare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad