Connect with us

Administratie

Proiecte de peste 25 de milioane de euro pregătite pentru implementare la Dorohoi

Published

on

dorin alexandrescu, primar Dorohoi

Primăria municipiului Dorohoi pregăteşte două proiecte majore care ar putea rezolva multe dintre problemele existente în momentul de faţă. Cele două proiecte reprezintă investiţii de peste 25 de milioane de euro care sunt preconizate a fi implementate în următorii trei ani.

Principalul proiect este centura ocolitoare a municipiului Dorohoi, o investiţie de peste 20 de milioane de euro şi care presupune modernizarea a două tronsoane de drum. Centura Est, cu o lungime de 7,082 km, va avea punct de plecare localitatea Dealu Mare, urmând a tranzita teritoriul comunei Broscăuți, după care se va reintra pe DN 29 A în zona limitrofă Stației de betoane MIRA COM.

Centura Vest, cu o lungime de 3,166 km, va pleca din DN 29 B – zona satului Saucenița și va ieși în DN 29 A în zona localității Horlăceni. 

“La centura ocolitoare, studiul de fezabilitate este făcut. Este în procedură de obţinere a autorizaţiei de construcţii. Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi nu bugetează bani pe planul urbanistic zonal. Am dat noi o hotărâre de Consiliu Local prin care să suportăm noi costurile acestui plan urbanistic zonal pentru centură deoarece este o condiţionalitate a proiectului şi este un obiectiv de mare interes pentru Dorohoi”, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Un alt proiect important pe care primăria Dorohoi îl pregăteşte în această perioadă este modernizarea ambulatoriul spitalui. Este vorba de o investiţie de circa 4 milioane de euro.

“La ambulatoriu, suntem în faza studiului de fezabilitate. Aşteptpm să se deschidă liniile de finanţare, ghidurile de finanţare pentru a depune proiectul”, a precizat Dorin Alexandrescu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad