Connect with us

AGRICULTURA

Fermieri botoşăneni învăţaţi să acceseze fonduri pentru cultivarea roșiilor în spații protejate

Published

on

trufin, sedinta fermieri

Senatorul PSD Lucian Trufin a organizat vineri, 27 ianuarie, la sediul primăriei orașului Săveni prima întâlnire cu fermierii botoșăneni pentru aplicarea programului de susținere a producției interne de tomate.

La această dezbatere la care au participat aproximativ 100 de fermieri din mai multe comune ale județului Botoșani parlamentarul social democrat, care este secretar al Comisiei pentru agricultură din Senatul României, a prezentat condițiile și pașii pe care legumicultorii botoșăneni trebuie să îi urmeze pentru a accesa ajutorul guvernamental în valoare de 3.000 euro anual pentru cultivarea roșiilor în sere și solarii.

Am promis în campanie că mă voi implica pentru sprijinirea agricultorilor din județul nostru și voi face tot ce va ține de mine pentru ca fermierii noștrii să aibă șanse egale în competiția cu cei europeni. Vineri, domnul prim-ministru Sorin Grindeanu a adoptat prima măsură din programul național de politici agricole și dezvoltare rurală pentru susținerea producției interene a produselor deficitare. Astfel, timp de 8 ani de zile, 40.000 de fermieri români vor primi 3.000 euro anual pentru cultivarea roșiilor în spații protejate.”, a declarat Lucian Trufin.

Această reuniune organizată de cabinetul parlamentar al senatorului Lucian Trufin, a urmărit nu doar să ofere informații și să explice modul de funcționare al programului de susținere a producției interne de tomate ci a avut și scopul de a aduna de la legumicultorii locali problemele pe care aceștia le întâmpină în accesarea fondurilor europene și obținerii subvențiilor agricole.

Voi organiza periodic astel de întâlniri de informare și comunicare a măsurilor pe care parlamentarii le iau împreună cu reprezentanții Ministerului Agriculturii. În același timp, voi prelua toate solicitările fermierilor botoșăneni pentru a le pune în dezbatere la comisiile din Parlament și pentru a veni acasă cu soluții clare și concrete. Principala mea preocupare ca membru al Comisiei pentru agricultură este să promovez inițiative prin care domeniul agricol să devină motor de creștere economică, să înființăm centre de colectare și unități de procesare autohtone, să oferim hrană sănătoasă pentru români, să protejăm interesul fermierilor de pe plan local și să determinăm cât mai mulți tineri să se angajeze în agricultură pe salarii decente”, subliniat senatorul PSD.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad