Connect with us

Administratie

Chiriile ANL ar putea reveni la nivelul din decembrie

Published

on

locuinte anl dorohoi (21)

Începând cu 1 ianuarie 2017, cei care locuiesc în apartamentele ANL trebuie să plătească de trei-patru sau chiar cinci ori mai mulţi bani la chirie comparativ cu decembrie 2016. Practic, s-a ajuns ca la unele locuinţe ANL chiria să depăşească 400 de lei lunar.

Mulţi chiriaşi ANL şi-au exprimat nemulţumirea vis-à-vis de această majorare. Nici primarii nu au fost prea încântaţi deoarece această majorare nu înseamnă mai mulţi bani la bugetul local. Aproape toţi banii încasaţi din chiriile ANL ar urma să ajungă la Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi nu în bugetele oraşelor şi municipiilor.

“Am făcut un demers deoarece chiriile ANL au fost mărite nepermis de mult pentru veniturile care sunt în zona noastră. Dacă tot au caracterul de locuinţe pentru tineri, am făcut demersuri prin parlamentarii noştri, pentru a fi revizuite aceste chirii. Vrem să fie chirii suportabile pentru tineri”, a precizat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Senatorul PSD Doina Federovici susţine că a făcut deja primele demersuri la Agenţia Naţională pentru Locuinţe iar săptămâna viitoare ar putea fi luată o decizie în ceea ce priveşte chiriile ANL. Ea a solicitat ca acestea să revină la nivelul din decembrie sau eventual să fie o majorare de câteva procente.

“Din nefericire am preluat o situaţie foarte critică, cu privire la cuantumul chiriilor ANL. Anul trecut, în luna iulie, Guvernul Cioloş aprobă o hotărâre prin care a majorat fantastic de mult cuantumul acestor chirii. Am avut o primă discuţie cu domnul director Stan de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi i-am predate memoriile transmise de domnul primar Dorin Alexandrescu, cu semnăturile de rigoare de la chiriaşii din Dorohoi. Nu neg că astfel de memorii au venit şi din municipiul Botoşani. Am purtat o primă discuţie şi cât de repede vrem să găsim o soluţie pentru modificarea hotărârii de guvern iar cuantumul chiriilor să revină la nivelul anterior ori să fie adaptate la nivelul inflaţiei”, a precizat senatorul Doina Federovici.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad