Connect with us

Sport

FC Botoşani şi-a stabilit bugetul pentru 2017. Este mai mic decât în anii anteriori

Published

on

sfaiter, iftime

Oficialii clubului FC Botoşani au stabilit bugetul pentru anul 2017. Acesta este mai mic cu aproximativ 500.000 de euro decât în 2016. Reprezentanţii formaţiei botoşănene spun că au stabilit un buget mai mic deoarece încearcă să achite o parte din datoriile clubului accumulate în anii anteriori.

În 2017, FC Botoşani va avea un buget de aproximativ 3,3 milioane de euro. Mai bine de jumătate din acest buget ar putea fi asigurat din drepturile TV în care echipa va încheia sezonul pe unul din primele opt locuri. Diferenţa va fi asigurată de Elsaco, Primăria Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani şi din bilete şi publicitate. Valeriu Iftime susţine că va solicita Primăriei şi Consiliului Judeţean o suplimentare a fondurilor alocate iar banii să fie dirijaţi către grupele de junior şi către echipa a doua care va fi înfiinţată în vară. În acelaşi timp, din banii alocaţi de compania Elsaco se va încerca achitarea datoriilor acumulate de FC Botoşani în anii anteriori.

“Bugetul pe 2017 va fi de 3,3 milioane de euro. În afară de bugetul pe care trebuie să-l realizăm anul acesta, avem acel deficit istoric de un milion şi ceva de euro. Am o viziune mai bună decât acum un an despre fotbalul din Botoşani. Am nevoie de ajutor de la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean timp de doi-trei ani până scap de datoria istorică. Ulterior vom încerca să ne descurcăm. Avem nevoie de două milioane de lei anul acesta de la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean iar banii îi vom investi în centrul de copii şi în echipa a doua. Voi insista mai mult pe partea de marketing pentru a aduce oameni la stadion. Din vânzarea biletelor, măcar să asigurăm costurile de organizare a meciurilor. Vânzarea de jucători trebuie să fie o sursă de venit”, a declarat Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad