Connect with us

Sanatate

Elicopterul SMURD a aterizat din nou la Botoşani. Tânăra de 21 de ani cu arsuri grave a fost transferată la Iaşi

Published

on

elicopter smurd (5)

Prima misiune a elicopterului SMURD la Botosani, dupa accidentul aviatic din Republica Moldova, din iunie 2016. Ambulanta aeriana a aterizat, astazi, in poligonul ACR pentru a prelua tanara de 21 de ani  adusa la spital cu arsuri extrem de grave pe corp.

Din cauza starii critice in care se afla, medicii de la Botosani au decis sa fie transferata la o clinica de specialitate din Iasi, si au solicitat ca aceasta sa fie transportata pe cale aeriana.

Medicii spun ca pacienta are arsuri pe aproape 30% din suprafata corpului. Acesta a fost adusa cu ambulanta in poligonul ACR si predata echipajului din elicopter.

“Am fost solicitati pentru preluarea unei victime de 21 de ani, de sex feminin, care prezenta arsuri de cai aeriene superioare, arsuri de gradele I si II pe aproximativ 30% din suprafata corporala si care a fost transferata elicopterului SMURD Iasi”, a spus Cristian Simionescu, medic SJA.

Tanara de 21 de ani a ajuns in aceasta situatie deosebit de grava, dupa ce a suferit arsuri in timp ce dormea. Iubitul fetei, un tanar de 25 de ani a vrut sa transfere benzina dintr-un sticla mai mare in una mai mica. Numai ca acesta se afla in zona plitei, vaporii s-au aprins si au produs o mica explozie. In cate secunde flacara a ajuns la patura cu care tanara era invelita, aceasta dormind langa soba. Ingrozit, tanarul a sarit pe geam si a dobandit plagi in zona abdomenului, dar starea sa este stabila.

Elicopterul Smurd nu a mai ajuns la Botosani de mai bine de opt luni, dupa ce SMURD Iasi a ramas fara aparat de zbor pe 2 iunie 2016 in urma unui accident aviatic care a avut loc in raionul Cantemir din Republica Moldova. Cei patru membrii ai echipajului si-au pierdut viata.

elicopter smurd (9) elicopter smurd (4) elicopter smurd (3) elicopter smurd (2) elicopter smurd (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad