Connect with us

National

Grațierea, pe masa CSM. Comisia Juridică a respins ordonanțele care au scos oamenii în stradă

Published

on

tribunal sentinta

liului Superior al Magistraturii va analiza, astăzi, solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse. Hotărârea Plenului va fi adusă de îndată la cunoştinţa opiniei publice, în cadrul unei declaraţii de presă.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că ministerul Justiţiei a transmis spre consultare CSM-ului, ÎCCJ-ului şi Parchetului General două acte normative, unul privind graţierea, nu amnistia şi celălalt referitor la deciziile Curţii Constituţionale. Preşedintele ÎCCJ a anunţat că instituţia a primit proiectele pe email, iar punctele de vedere trebuie transmise până pe 23 ianuarie.

“Ministerul Justiţiei a elaborat două acte normative care sunt în dezbatere publică, au fost finalizate ieri, au fost trimise spre consultare Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Parchetului General. Cele două acte normative vizează graţierea, şi nu amnistia, graţiere care nu vizează fapte de corupţie, fapte grave şi care vizează recuperarea prejudiciului, iar cel de-al doilea act normativ vizează hotărârile Curţii Constituţionale care stabileşte pentru anumite fapte să fie mai bine precizate”, a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Citeste mai mult pe Realitatea

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad