Connect with us

Administratie

Şi-au făcut vile la periferiile municipiului iar acum cer primăriei să le asigure utilităţi

Published

on

marian murariu

În ultimul deceniu s-au construit foarte multe case la periferiile municipiului Botoşani. Unde au găsit o bucată de teren disponibil, botoşănenii au început să-şi ridice case sau chiar vile de sute de metri pătraţi iar ulterior şi-au dat seama că trăiesc ca la ţară. Fără apă, canalizare, fără gaz şi fără drum asfaltat.

Văzând că nu beneficiază de utilităţi dar plătesc impozite la fel ca alţi locuitori din zonele centrale, aceşti proprietari de case au venit la primăria Botoşani pentru a solicita apă, canalizare, gaz şi drumuri asfaltate. Recent, la viceprimarul Marian Murariu a venit o delegaţie de cetăţeni din zona Doboşari care vor extinderea reţelei de gaz. Reprezentantul Primăriei Botoşani spune că există un studiu de oportunitate realizat şi în că în zona respectivă sunt aproximativ 100 de persoane care doresc racordarea la gaz metan.

“Am avut în audienţă reprezentanţii cetăţenilor din zona Doboşari. Acolo sunt mai multe străzi şi alei. Sunt locuinţe nou construite şi nu au gaz. Oamenii solicit extinderea reţelei de gaz. S-a făcut un studiu de oportunitate. În total sunt aproximativ 100 de cetăţeni care îşi doresc gaz. Rămâne să studiem oportunitatea introducerii în bugetul pe 2017 a sumelor necesare. Totodată vom discuta şi cu E.ON pentru o cofinanţare. Încercăm să-i convingem să participle cu o sumă de bani la această investiţie. Cetăţenii au dreptate, este o zonă în curs de dezvoltare şi ar trebui să aibă toate utilităţile, inclusiv gaz”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Gazul metan nu este singura problemă în zonă. Reprezentanţii primăriei spun că vor avea discuţii cu reprezentanţii societăţii Nova Apaserv în vedere extinderii reţelelor de apă-canalizare.

“Trebuie să discutăm şi cu domnii de la Nova Apaserv ca în următoarea etapă de dezvoltare să introducă şi această zonă. Apă are doar o parte din zonă iar canalizare nu au. Este un cartier în curs de dezvoltare, sunt foarte multe solicitări pentru autorizaţii de construcţie”, a adăugat viceprimarul Marian Murariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad