Connect with us

Administratie

Moldovenii şi ucrainenii îşi vor comercializa produsele în două spaţii amenajate în Piaţa Viilor din municipiul Botoşani

Published

on

piata viilor hala lactate

Piaţa Viilor din municipiul Botoşani a fost modernizată printr-un proiect transfrontalier iar obligaţia primăriei şi societăţii Urban Serv a fost de a amenaja spaţii pentru comercianţii din Republica Moldova.

Piaţa Viilor a fost finalizată în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, s-au amenajat două spaţii pentru comercianţii din Republica Moldova şi Ucraina numai că acele spaţii au stat închise. Între timp, reprezentanţii Urban Serv au început discuţiile cu administratorii pieţelor din Bălţi, Chişinău şi Cernăuţi, în vederea demarării unor colaborări iar cetăţenii moldoveni şi ucraineni să vină şi să comercializeze produse în Botoşani.

“S-a încheiat un protocol cu reprezentanţii Direcţiei pieţe din oraşul Bălţi iar din primăvara aceasta producătorii din acest oraş vor avea acces pentru a-şi vinde marfa în colţul expoziţional din Piaţa Viilor. Ieri am avut o întâlnire cu un reprezentant din Ucraina. Am primit o scrisoare de la şeful pieţelor din Chişinău care doreşte să începem o colaborare. Urmează să vină într-o vizită în Botoşani şi să discutăm cu privire la modalităţile de colaborare. Vom invita şi reprezentanţii Autorităţii Sanitar Veterinare pe a ne informa atât pe noi şi şi pe partenerii noştri cu privire la condiţiile care trebuie respectate. Suntem primii din România care am implementat un astfel de proiect transfrontalier pe zona pieţelor. Eu sper să putem dezvolta această colaborare şi în Piaţa Centrală”, a spus Simion Drelciuc, directorul societăţii Urban Serv.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad