Connect with us

Sanatate

Aproape 100 de minore au născut în 2016 la Maternitatea Botoşani. Cea mai mică avea 13 ani

Published

on

maternitatefinalizata21

Intr-o tara in care discutiile despre sex sunt subiecte tabu, iar cuvinte ca prezervativ si contraceptie, starnesc rasete, nu e de mirare ca avem un numar tot mai mare de copii care cresc copii.

De exemplu, in anul 2016,  la sectia de obstetrica si ginecologie din Botosani au fost inregistrate 97 de nasteri la adolescente. Cea mai mica mama care a adus pe lume un copil a avut 13 ani.

“Dintre acestea 85 sunt din mediul rural, iar 12 provin din mediul urban. Cele mai multe mame minore care au nascut in maternitatea Botosani aveau varsta de 17 ani. Cea mai mica avea 13 ani si a nascut un copil de sex masculin cu o greutate de 2.270 grame. Numarul de mame minore nu este in crestere, si in 2015 aproximativ 100 de  minore care au devenit mame”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta Botosani.

O sarcina la o varsta frageda are impact devastator asupra adolescentelor, spun specialistii. Copila iese din cercul ei de prieteni din perioada copilariei si se trezeste peste noapte mama.

De aceea, medicii sustin ca cel mai indicat ar fi ca parintii sa comunice cu copiii lor despre relatii sexuale si modalitati de protectie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad