Connect with us

Administratie

A rămas fără permis de conducere în Germania şi a încercat să obţină un duplicat în Botoşani

Published

on

sediu permise

Un botoşănean a crezut că o faptă înafara legii comisă în Germania rămâne în limitele statului şi nu va ajunge şi la cunoştinţa autorităţilor din Botoşani.

Marian C., din municipiul Botoşani, şofer profesionist, a fost surprins de poliţia germană conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Conform legislaţiei nemţeşti, tânărului de 32 de ani i s-a suspendat permisul auto pentru o perioadă de 7 luni. La patru zile de la incident, botoşăneanul s-a întors acasă şi a solicitat Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule un duplicat al permisului de conducere, pe motiv că a pierdut originalul. SPCRPCIV i-a eliberat un duplicat, însă la câteva zile a primit şi documentele trimise de nemţi prin care autorităţile germane comunicau cele întâmplate. În urma verificărilor încrucişate, botoşăneanul a fost depistat, iar încercarea sa de a păcăli legea s-a terminat cu trimiterea în judecată pentru conducere fără permis şi fals în declaraţii sub semnătură privată.

„Şofer profesionist fiind, a crezut că poate evita rămânerea fără permis şi pierderea obiectului muncii sale. Însă, iată că a intrat sub incidenţa legii penale şi îl va costa mai mult acum. Documentele prin care s-a instrumentat acest caz au fost trimise la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru cercetări.”, a explicat dr. ing. Dănuţ Ciubotaru, comisar şef al SPCRPCIV.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad