Connect with us

Auto

O capitală europeană interzice maşinile diesel

Published

on

masini-in-trafic

Mașinile diesel vor avea viață grea în Europa următorilor ani. Autoritățile din Oslo le consideră vinovate pentru poluarea din oraș, drept pentru care le interzic începând de marți, 17 ianuarie, până când nivelul gazelor toxice din oraș va scădea la un nivel acceptabil.

Motoarele diesel par să se afle în mijlocul unei campanii al cărei scop este eliminarea acestui tip de propulsie din portofoliul constructorilor auto în următorii 10 ani. După ce orașe mari precum Paris, Madrid, Atena sau Mexico City au anunțat planuri concrete de a elimina motoarele de acest tip de pe străzi până în 2025, capitala Norvegiei se alătură acestui grup și o face cu termen imediat, potrivit Automarket.

Autoritățile din Oslo vor interzice mașinile cu motoare diesel în centrul orașului între orele 6 și 22 începând de marți, 17 ianuarie și până când nivelul de poluare din oraș va scădea la un nivel acceptabil. Este pentru prima dată când edilii capitalei statului scandinav apelează la această măsură, care a fost introdusă în legalitate în cursul anului 2016. Consiliul local din Oslo susține că traficul va reveni la normal în cel mult două zile, astfel că interdicția va fi în mod normal ridicată până joi, 19 ianuarie.

“Emisiile mașinilor de acest tip sunt uneori atât de ridicate, încât copiii care suferă de afecțiuni pulmonare precum astmul și adulții cu insuficiență cardiacă sunt sfătuiți să își limiteze timpul pe care-l petrec în aer liber”, își justifică decizia autoritățile din Oslo.
Conform Consiliului Local din Oslo, interdicția va viza exclusiv străzile din orașul norvegian și nu drumurile naționale și autostrăzile care traversează capitala țării. De asemenea, din lista de mașini interzise sunt eliminate camioanele cu motoare diesel de generație nouă, vehiculele de intervenție și mașinile demnitarilor.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad