Connect with us

Sanatate

Avalanşă de viroze şi pneumonii în Botoşani

Published

on

spital sectia de boli infectioase

Explozie de viroze si pneumonii la Botosani, unde din cauza valului foarte mare de pacienti, sectia de boli infectioase functioneaza de cateva saptamani la capacitate maxima. Toate cele 43 de paturi sunt ocupate de bolnavi, iar cum se externeaza un pacient, vine altul in loc. Sunt internate doar cazurile grave, iar cele mai usoare primesc tratament la domiciliu.

Ingrijorator este faptul ca numarul de afectiuni respiratorii este in continua crestere. Sunt peste 2.000 de botosaneni cu viroze si peste 700 cu pneumonii.

“Sunt in a patra saptamana de cand morbiditatea prin afectiunii respiratorii acute de cai superioare si inferioare este crescuta in judetul Botosani, la fel ca in intreaga tara. S-au inregistrat si primele cazuri de imbolnavire prin gripa, confirmate de laboratorul de referinta din Institutul Cantacuzino. Directia de Sanatate Publica recomanda masurile de prevenire a imbolnavirii, deci evitarea aglomeratiilor, in special de persoanele care au afectiuni cronice.Probabil ca inca doua saptamani de acum incolo se vor inregistra cazuri de imbolnavire prin gripa”, a declarat Ecaterina Chihaia, epidemiolog DSP Botosani.

Numai luna aceasta, din sectia de boli infectioase au fost externati 96 de pacienti cu afectiuni respiratorii.

“In prezent sectia functioneaza la capacitate maxima. Sunt internati 43 de pacienti, iar de la inceputul anului au fost deja externati nu mai putin de 96 de pacienti”, a declarat  Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Medicii recomanda vaccinarea antigripala. Exista in stoc peste 5.000 de doze de vaccin antigripal si indicat ar fi ca oamenii sa se imunizeze.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad