Connect with us

Administratie

Şedinţă festivă de CL. Laureatul premiului Mihai Eminescu din acest an va deveni cetăţean de onoare al Botoşaniului FOTO

Published

on

sedinta cl zilele eminescu (4)

Sala Consiliului Local Botoşani s-au umplut astăzi de oameni de cultură din toată ţara. Aceştia au venit pentru a asista la şedinţa de Consiliu Local care avea pe ordinea de zi un singur proiect şi anume acordarea titlului de “Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani” laureatului Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” pentru anul 2017.

Pe lângă oamenii de cultură, au venit la şedinţă şi parlamentarii botoşăneni, prefectul Dan Nechifor şi Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Pentru manifestările din acest an, Primăria şi Consiliul Local Botoşani au alocat 60.000 de lei, jumătate din aceşti bani urmând să ajungă la câştigătorul premiului.

“Acest premiu este finanţat în totalitate de Primăria municipiului Botoşani şi Consiliul Local. Premiul pentru debut este finanţat de Consiliul Judeţean Botoşani, prin Memorialul Ipoteşti. De data aceasta ni s-a alăturat şi Uniunea Scriitorilor din România finanţând o parte din cheltuieli. Îi avem în mijlocul nostrum pe reprezentanţii juriului, poeţi nominalizaţi şi laureaţi ai acestui premiu dar şi invitaţi din toată ţara şi Republica Moldova”, a declarat scriitorul Gellu Dorian.

Pentru ediţia din acest an a Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” au fost nominalizaţi: Mircea Cărtărescu, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Liviu Ioan Stoiciu, Casian Maria Spiridon, Lucian Vasiliu, Ovidiu Genaru.

După încheierea şedinţei de Consiliu Local, cei prezenţi au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu din Piaţa Revoluţiei după care a fost programat un Te Deum la Biserica Uspenia. A urmat slujba religioasă la Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril Ipoteşti şi depuneri de coroane la statuia poetului de la MemorialulIpoteşti.

De la ora 17.00, la Cinematograful Unirea este programată gala de decernare a premiilor Opera Omnia şi Opus Primum.


Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad