Connect with us

National

Român reţinut după un furt de 5,2 milione de euro dintr-un magazin de bijuterii din Paris – VIDEO

Published

on

diicot descinderi

La data de 14.01.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Ploscaru George pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că la sfârșitul anului 2017  inculpatul Ploscaru George a constituit împreună cu doi cetăţeni sârbi un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii pe teritoriul Franţei a unei infracţiuni de furt, în dauna unei persoanei juridice ce deţine o marcă elveţiană de bijuterii.

Astfel, la data de 30.12.2017, inculpatul Ploscaru George  a pătruns, după o prealabilă programare, în showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog, sub numele de “Mizrahi” şi părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziționării.

Vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a remis inculpatului Ploscaru George bunurile spre examinare, poziţionate într-o cutie, iar acesta din urmă, după o presupusă examinare i-a restituit reprezentantului legal al persoanei vătămate o altă cutie, asemănătoare, substituind cutia originală.

Inculpatul nu s-a arătat interesat de cumpărarea produselor şi a părăsit locul comiterii faptei,având asupra sa bunurile menţionate anterior, în valoare cumulată de 5,2 milioane de euro, inculpatului Ploscaru George revenindu-i un inel şi unul dintre cele două diamante brute iar restul bijuteriilor revenind, conform înţelegerii, cetăţenilor sârbi.

Inculpatul Ploscaru George a vândut în afara teritoriului ţării diamantul unor cetăţeni din statul Israel, iar cu inelul a intrat pe teritoriul României.

Pentru comercializarea inelului cu diamant, inculpatul Ploscaru George a  intrat în contact cu doi cetățeni belgieni și unul israelian, fără ca tranzacția să se realizeze .

La data de 13 ianuarie 2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat un număr de  7 percheziții domiciliare pe raza municipiului București, ocazie cu care a  fost recuperat unul dintre inelele sustrase.

La data de 14.01.2017 Tribunalul Prahova a dispus  arestarea preventivă a inculpatului  Ploscaru George pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de un alt inculpat  a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. De asemenea, față de încă alţi şase suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunii de tăinuire.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. La percheziții s-a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa: Comunicat de presă DIICOT

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad