Connect with us

Politica

Costel Lupașcu: „Avem nevoie de o strategie pentru promovarea valorilor naționale. Pe 15 ianuarie celebrăm 167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu”

Published

on

costel lupascu

Cu ocazia celebrării a 167 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, deputatul PSD Costel Lupașcu a făcut astăzi un apel public pentru realizarea și implementarea unei strategii de promovare a valorilor naționale.

„Apreciez că este datoria noastră de lideri ai comunităților pe care le reprezentăm de a promova cultura și patrimoniul cultural de la nivel local prin educarea tinerilor în spiritul valorilor naționale. Așa cum avem o strategie națională de apărare, o strategie națională în domeniul sănătății și o strategie națională în domeniul educației este nevoie și de un proiect național pentru creșterea accesului și valorificarea manuscriselor, operele și publicisticii marilor noștri scriitori și poeți”, a declarat Costel Lupașcu.

Pe 15 ianuarie se împlinesc 167 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și se celebrează și Ziua Culturii Naționale.

„Sunt mândru că m-am născut în aceeași zonă cu ”omul deplin al culturii românești”, așa cum îl numea Constatin Noica pe Mihai Eminescu și că am fost ales de botoșăneni să îi reprezint în cel mai înalt for legislativ din țară. În discursul public se invocă ideea de „interes național” însă mai mult dintr-o perspectivă economică. Lipsește însă idea de atașament nu doar față de valorile naționale statale, dar și de trăsăturile autentice ale poporului român. De aceea, trebuie să avem o strategie pentru promovarea valorilor naționale privind cunoaşterea culturii naţionale, a tradiţiilor, a obiceiurilor, a limbii române și a simbolurilor statului român. Acest lucru ne poate ajuta pentru a construi modele inspiraționale pentru tinerii noștrii, având influență și asupra modului în care ne educăm proprii copii în familie și în instituțiile de învățământ”, a subliniat deputatul Lupașcu Costel.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad