Connect with us

Politica

Huncă: „Ministrul Educației susține învățământul profesional. Vom dezvolta programe de ucenicie pentru tinerii botoșăneni”

Published

on

mihaela-hunca

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că noul ministru al Educației Naționale este interesat de promovarea programelor pentru tineri privind însușirea unei meserii.

„Așa cum am promis în campanie, voi face tot ce va ține de mine pentru dezvoltarea învățământului tehnic și profesional. Am început acest proiect din perioada în care eram la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și vom avea învățământ profesional dual și la noi în județ. Este un lucru remarcabil faptul că domnul ministru are printre obiectivele prioritare dezvoltarea învățământului profesional. Astfel vom putea ajuta la crearea de locuri de muncă bine plătite. Vom dezvolta programele de ucenicie pentru tinerii botoșăneni împreună cu agenții economici din județ”, a declarat Mihaela Huncă.

În vederea dezvoltării învățământului profesional este nevoie și de un parteneriat la nivel central cu Ministerul Educației Naționale pentru a se forma clase care să pregătească tinerii în meserii de interes pentru companiile care activează în economia românească. Scopul acestui parteneriat este acela este de a crea viitori specialiști de care agenții economici au nevoie pentru a-i putea angaja.

În prezent, în școli nu mai există dotări, sau acestea sunt depașite, pentru anumite calificări care sunt cerute pe piața muncii din România. Astfel, sunt societăți românești și din străinătate care au luat decizia, împreună cu liceele tehnologice din diferite zone ale țării, de a regândi învățămantul profesional.

„Avem în momentul de faţă peste 200 de şcoli profesionale unde sunt peste 25.000 de elevi care învaţă. Trebuie găsită o reglementare astfel încât aceste şcoli să nu fie considerate şcoli de mâna a doua”, a declarat ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad