Connect with us

Sanatate

Vieţi salvate la Botoşani, în noul compartiment de neurochirurgie. Cel mai mic pacient a fost o fetiţă de şase ani

Published

on

spital, sectie neurochirurgie

De aproape 8 luni de cand la spitalul din Botosani, s-a inaugurat compartimentul de neurochirurgie, zeci de pacienti au fost operati de medicul neurochirurg, Attila Petre Kiss.

Vorbim de 70 de bolnavi care au ajuns in sectia cu pricina si s-au facut bine. O fetita de numai sase anisori a fost cea mai mica pacienta operata de medicul Kiss. Interventia s-a facut la Cluj unde salile de operatie au toate dotarile necesare. Micuta avea o tumora cerebrala si in momentul de fata se simte bine, operatia fiind o reusita.

“Patologia cea mai frecventa a fost:hernia de disc, traumatologia din urgente si tumorile neurologice. Cel mai mic pacient operat de doctorul Kiss a avut 6 ani si suferea de o tumora cerebrala . In acest moment se simte destul de bine. Cea mai varstnica persoana a avut 93 de ani si suferea de un hematom subdural”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Attila Kiss este singurul medic neurochirurg din Botosani. Lipsa unui compartiment de neurochirurgie s-a resimtit mult timp la Botosani, cand toti pacientii care aveau nevoie de astfel de investigatii erau trimisi la Iasi. Cate 200 de cazuri de an ajungeau la clinicele din alte judete.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad