Connect with us

Administratie

Transportul cu maxi-taxi câştigă teren în faţa transportului cu tramvaiul, în municipiul Botoşani

Published

on

tramvai maxi taxi

Eltrans pierde anual abonaţi în timp ce societatea Microbuzul, care asigură transportul cu maxi-taxi în municipiul Botoşani, înregistrează creşteri semnificative ale numărului de călători. Din momentul în care Consiliul Local a decis să acorde abonamente subvenţionate şi la maxi-taxi, pentru elevi şi pensionari, Eltrans a pierdut peste 2500 de abonaţi.

Potrivit managerului societăţii Eltrans, în urmă cu doi-trei ani erau peste 10.000 de pensionari care beneficiau de abonamente subvenţionate de primărie şi peste 3000 de elevi. Acum mai sunt aproximativ 8000 de pensionari şi 2500 de elevi.

„La pensionari avem peste 8000 de abonamente iar la elevi în jur de 2500. Înainte de a primi subvenţie societatea Microbuzul, aveam peste 10.000 de abonamente acordate pensionarilor şi peste 3000 la elevi. S-a resimţit dar nu a fost o mare catastrofă”, a declarat Paul Smit, managerul societăţii Eltrans.

Dacă pentru managerul societăţii de transport a Consiliului Local nu este o mare catastrofă că a pierdut peste 2500 de abonaţi şi implicit o sumă mare de bani, directorul SC Microbuzul SRL, o firmă privată, susţine că încearcă să crească de la an la an numărul călătorilor pe care îi transportă.

“Societatea Microbuzul transportă anual în jur de trei milioane de călători. Capacitatea este undeva de vreo cinci milioane de călători. Nu ştiu în ce măsură societatea Microbuzul a luat abonaţi de la Eltrans. Avem mulţi abonaţi din zonele periferice ale oraşului, precum Tulbureni, Cişmea, bariera Suliţa, pe unde nu circulă tramvaiul. E posibil ca o parte din pensionari să fi optat pentru abonamente la maxi-taxi şi nu la tramvai. Anul trecut am avut 4500 de abonamente acordate pensionarilor. Pentru 2017, deja avem aproape 4000 de abonamente emise pensionarilor. Probabil vom trecem de 5000 de abonamente”, a precizat Dumitru Balan, directorul societăţii Microbuzul SRL.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad