Connect with us

Sport

Primele cazuri de gripă la Botoşani

Published

on

pacienti-spital

Au aparut primele cazuri de gripa la nivelul judetului Botosani. Realitatea a iesit la iveala, dupa ce probele prelevate si trimise la Institutul Cantacuzino au aratat ca cei patru bolnavii sunt purtatori ai tulpinii AH3.

In aceasta perioada, virozele sunt peste tot, iar numarul pacientilor creste alarmant. Sunt atat de multi incat toate paturile de la sectia de boli infectioase au fost ocupate de bolnavi. Dimineata erau 43 de pacienti in aceasta sectie.

“Cele patru cazuri suspecte de gripa pentru care s-au trimis analize la Cantacuzino au fost confirmate. In cursul diminetii, in cadrul sectiei erau internati 43 de pacienti, sectia se foarte plina si se interneaza numai cazurile foarte grave”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

La nivelul Directiei de Sanatate Publica Botosani exista stoc de vaccinuri antigripale, respectiv de aproape 10 mii de doze.Indicat este ca oamenii sa se vaccineze impotriva gripei.

Pentru a evita racelile, specialistii le recomanda botosanenilor sa se imbrace bine, mai ales dimineata, sa consume multe lichide si sa manance multe fructe si legume bogate in vitamina C.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad