Connect with us

Sanatate

Demersuri pentru înfiinţarea unei noi săli de operaţie pentru chirurgii ortopezi

Published

on

spital sala de operatie

Anul 2017 vine cu investitii noi la Spitalul Judetean de Urgenta Botosani. Reprezentantii unitatii medicale au facut demersuri pentru  infiintarea unei noi sali de operatie pentru sectia de ortopedie. Pentru dotarea salii s-au solicitat fonduri atat de la Consiliul Judetean, cat si de la Ministerul Sanatatii.  De la Consiliul Judetean s-a cerut suma de 600.000 de lei.

In blocul operator exista o singura sala de operatie pentru ortopedie si este nevoie de a doua sala. Prin aceasta investitie, ar scadea durata de asteptare a pacientilor si implicit sectia nu ar mai fi atat de aglomerata de bolnavii care trebuie operati si care trebuie sa astepte si pana la doua saptamani.

“Datorita volumului foarte mare de pacienti care se interneaza pe sectia ortopedie, in anul 2017 conducerea spitalului are in vedere infiintarea celei de-a doua sali de operatie pentru chirurgii ortopezi. In acest sens s-au solicitat fonduri de la Consiliul Judetean si de la Ministerul Sanatatii, bani necesari pentru dotarea cu aparatura”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

In Blocul Operator exista un spatiu in care va fi infiintata noua sala de operatie pentru sectia ortopedie. In prezent, in sala de operatie pentru ortopedie se fac in medie cate cinci interventii pe zi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad