Connect with us

Evenimente

Cetăţean german reţinut de DIICOT pentru de infracțiuni de trafic de persoane comise în România

Published

on

diicot descinderi mascati (11)

La data de 05.01.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad  au dispus la reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor: METTE CHRISTIAN GERHARD HEINRICH ALBERT, cetăţean german, pentru săvârşirea a 30 de infracțiuni de trafic de persoane  şi KULAS EVA, cetăţean român, pentru săvârșirea a 30 de infracțiuni de complicitate la  trafic de persoane.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în perioada iulie 2014- iulie 2015, inculpatul METTE CHRISTIAN GERHARD HEINRICH ALBERT, cu ajutorul inculpatei  KULAS EVA, a recrutat din România, prin inducere  în eroare, și a adăpostit în Germania, 30 de victime, femei și bărbați, pe care le-a  exploatat, prin supunerea la executarea unor  munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat în agricultură și la treburile casnice.

La data de 4 ianuarie 2017 inculpaţii au fost depistați  în timp ce încercau să părăsească teritoriul României, cu destinația Germania, prin Aeroportul din Cluj Napoca.

Cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor a fost găsită şi indisponibilizată, în vederea confiscării, suma de 31.680 euro provenită din activitatea infracţională. La data de 06.01.2017 Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a  inculpaţilor pentru  o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad.

În cauză, s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Germania. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad