Connect with us

Administratie

Angajat al Primăriei Stăuceni: „Noi am cumpărat sare de 220 de lei şi ar trebui să plătim 300 de lei pentru consultanţă achiziţie şi analiză”

Published

on

stauceni, sedinta cl (10)

Salariaţii primăriei Stăuceni susţin că primarul Relu Burlacu a angajat o serie de cheltuieli fără a avea în prealabil o aprobare a Consiliului Local şi fără a exista bani în buget. Din acest motiv, ei refuză să semneze pentru achitarea facturilor. Oamenii spun că Burlacu face zilnic presiuni asupra lor pentru a plăti respectivele achiziţii deşi ar fi ilegal.

Încă de la începutul mandatului, primarul Relu Burlacu a intrat în conflict cu mai mulţi angajaţi din Primăria Stăuceni. Văzând că aceştia nu colaborează cu el aşa cum îşi dorea, Burlacu a angajat o firmă care să-i ofere consultanţă, să-l ajute în realizarea documentelor, să facă achiziţii. Reprezentanta respectivei firmei a prestat munca prevăzută în contract, a emis facturile dar nu a primit banii. Angajaţii primăriei au refuzat să facă plata pe motiv că nu aveau bani aprobaţi în bugetul pe 2016 pentru astfel de servicii de consultanţă. Unii angajaţi din primăria Stăuceni spun că este anormal ceea se întâmplă în momentul de faţă şi că primarul vrea să conducă primăria precum propria lui firmă.

„De exemplu, noi am achiziţionat sare de 220 de lei de la Ovisim iar firma respectivă a făcut acolo analiză şi consultanţă achiziţie sare, două ore, 300 de lei. Noi am cumpărat sare de 220 de lei şi ar trebui să plătim achiziţie şi analiză 300 de lei. Prestează cu 150 de lei ora. Noi închirem buldoexcavatorul cu 100 de lei ora, un utilaj de miliarde, cu şofer, motorină… iar primarul vrea să o plătim pe fata respectivă cu 150 de lei ora pentru consultanţă”, ne-a spus unul din angajaţii primăriei Stăuceni.

De asemenea, primarul Relu Burlacu este acuzat că în toamna anului trecut, înaintea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, a cumpărat piatră pentru drumuri deşi nu erau bani prevăzuţi în buget pentru aşa ceva.

„Înaintea campaniei electorale a achiziţionat piatră. Nu a ştiut nimeni despre ce este vorba. În buget aveam 10.000 de lei la capitolul drumuri din care intenţionam să luăm cauciucuri la buldoexcavator, să mai cumpărăm material antiderapant, nişte sare, motorină. Aceşti bani erau pentru activitatea de iarnă. El s-a dus şi a luat piatră. Cel de la care a cumpărat piatra, vine acum şi cere banii. Dacă nu sunt bani princi în buget, cum poţi face aşa ceva?”, ne-a spus un consilier local din Stăuceni.

UPDATE. Primarul comunei Stăuceni îi acuză pe angajaţii primăriei de dezinformare. El susţine că firma pe care a angajat-o pentru consultanţă şi pentru a efectua documentaţiile la proiecte, încasează aproximativ 3000 de lei lunar şi că nu este plătită la oră. “Doamna de la firma Iris vine dimineaţa la 8.00 şi pleacă la 16.00 din primărie nu ca unii angajaţi care vin la 9.00 şi pleacă la 14.00. Nu este plătită cu 150 de lei ora aşa cum s-a afirmat ci cu 3000 de lei pe lună. Cât priveşte piatra, nu este adevărat că persoana de la care am cumpărat vine să ceară banii. Am cumpărat piatră de vreo 380 de milioane şi ne-am înţeles să fac plata după întocmirea bugetului”, a precizat Relu Burlacu, primarul comunei Stăuceni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad