Connect with us

Administratie

Taxa de salubritate va creşte în municipiul Botoşani. „Unde-i lege nu-i tocmeală”

Published

on

rampagunoi

Pe data de 1 ianuarie 2017 a intrat în vigoare o ordonanţă de guvern care prevede o taxă de 80 de lei pe tonă, la depozitarea deşeurilor. Această taxă trebuie plătită de toţi operatorii de salubritate care vor trebui să perceapă tarife mai mari autorităţilor locale.

În consecinţă, primăriile şi consiliile locale vor fi nevoite să majoreze taxa de salubritate pe care o achită cetăţenii. De la 1 ianuarie 2017, operatorii de salubritate sunt obligaţi să plătească 189 de lei plus TVA pentru fiecare tonă de deşeu care ajunge la depozitul de la Stăuceni.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că nu există altă soluţie decât majorarea taxei de salubritate deoarece este o prevedere legislativă care trebuie pusă în aplicare. Edilul spune că urmează să se facă o analiză şi să se stabilească majorarea taxei de salubritate.

“Vom avea o discuție și cu cei de la Urban Serv. Unde-i lege nu-i tocmeală. Nu putem spune că nu majorăm că nu vrem noi. Sper să apară și o altă prorogare la acest termen, pentru că una este să vorbim la Botoșani de 80 de lei pe tonă și alta este să vorbim la Coțușc. Nu e cu nimic diferențat, e același preț în toată țara pentru toate tipurile de localități. Facem o analiză dar unde-i lege nu-i tocmeală. Trebuie să ne aliniem la o legislație europeană dar sunt convins că vor fi foarte multe discuții în momentul în care trebuie să se întâmple în toate localitățil. Factorii de decizie mai noi vor trebui să găsească o soluție să se mai prelungească”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad