Connect with us

Sanatate

Frigul şi zăpada au făcut victime la Botoşani. 10 persoane au ajuns cu fracturi la spital în două zile

Published

on

spital-fracturi1

De cand iarna si-a intrat in drepturi la Botosani, in Unitatea de Primiri Urgente au ajuns mai multi botosanenicu fracturi la maini sau picioare, dupa ce au cazut pe zapada sau pe gheata.

In doua zile, nu mai putin de zece persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor din acest motiv. Pe langa acestea, alte doua persoane au ajuns in camera de garda cu degeraturi. Vorbim de un tanar de 34 de ani si un batran de 64 de ani. Ambii au ramas internati in spital.

Cazurile mai usoare au fost tratate in urgenta sau in Ambulatoriu, iar pacientii cu fracturi au fost internati pe ortopedie.

“Ca numar de fracturi, in aceste doua zile au fost zece persoane cu fracturi atat la nivelul membrelor superioare, cat si la nivelul membrelor inferioare. O parte din acesti pacienti au fost consulati si tratati la nivelul sectiei noastre, iar ceilalti cau internati pentru ca necesitau interventie chirurgicala ortopedica”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU SMURD.

Avand in vedere ca prognoza meteo anunta in continuare ger, ninsori si viscol, medicii se asteapta ca numarul botosanenilor care vor ajunge la spital sa creasca.

Persoanele in varsta trebuie sa poarte incaltaminte adecvata care sa nu alunece, sa mearga incet si cu atentie. Eventual sa se sprijine cu un baston cu varf ascutit cum sunt betele de schi.

Cand se cara bagaje, acestea trebuie duse in ambele maini, astfel incat greutatea sa fie distribuita in cele doua parti in mod egal.

Nu se merge niciodata pe langa zidurile cladirilor, ci cat mai departe la cel putin 1 m pentru a evita accidentele in cazul in care se desprinde un turture de pe acoperis.

In caz de alunecare trebuie sa indoiti putin genunchii astfel incat caderea sa fie de la inaltime mica si sa se reduca riscul de ranire.

Tendinta trebuie sa fie de a cadea in fund si apoi pe spate, iar capul tinut in sus astfel incat sa se evite lovirea lui de gheata. Nu se merge cu mainile in buzunare, pentru a se putea echilibra corpul cu ele in caz de usoara alunecare.

spital-upu-ambulanta spital-fracturi

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad