Connect with us

Administratie

Creşterile salariale dau peste cap bugetul de investiţii al Primăriei Botoşani în 2017

Published

on

primaria botosani920(1)

După o jumătate de an în care a lucrat cu un buget realizat de către Ovidiu Portariuc, primarul Cătălin Flutur are acum posibilitatea să îndrepte ceea ce s-a făcut greşit în ultimii ani. Schimbarea guvernului, măsurile care ba intră în vigoare, ba se amână, par a da peste cap planurile edilului municipiului.

În urmă cu vreo două-trei săptămâni, Cătălin Flutur era optimist şi spunea că bugetul de investiţii în 2017 va fi unul îndăzneţ. Intre timp, edilul municipiului Botoşanu nu mai este la fel de optimist. Eliminarea unor taxe cumulat cu majorările salariale vo duce la o creştere semnificativă a bugetului pentru funcţionare şi o scădere a bugetului pentru investiţii.

“Avem o serie de necunoscute în ceea ce privește bugetul pe 2017. Este clar că bugetul municipiului Botoșani se va aproba undeva cel mai devreme la sfârșitul lunii februarie sau în luna martie. Avem niște necunoscute pentru că dispar o serie de venituri care ajungeau la primărie din nişte taxe. Nu avem o imagine foarte clară aici în momentul de față pentru că așteptăm actele normative care vor veni de la noul Guvern. Banii vin din impozite, din taxe, din cote, din ceea ce se oprește pe o serie de venituri ale cetățenilor. Estimarea noastră este clar că veniturile vor fi mai mici decât anii trecuți, nu știm cu cât”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Pentru 2017, priorităţile primăriei municipiului Botoşani vor fi Parcul de Agrement Cornişa, Teatrul Miha Eminescu, locuinţele ANL şi cele sociale, plus asfaltarea mai multor alei şi străzi de la periferii. De asemenea, primarul Cătălin Flutur spune că sunt foarte multe cereri pentru extinderea utilităţilor în mai multe zone ale Botoşaniului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad