Connect with us

Administratie

Bătaie de joc într-o localitate din judeţul Botoşani. Au ridicat drumul la nivelul gardurilor iar oamenii nu mai pot intra în curţi FOTO&VIDEO

Published

on

drum-costesti-colaj

În toamna anului 2015 au început lucrările la drumul DC 65F din localitatea Costeşti, comuna Răchiţi. Din dorinţa de a finaliza cât mai repede lucrările pentru că se apropiau alegerile locale iar cetăţenii trebuia să vadă ceva realizări, fostul primar al comunei Răchiţi nu a mai ţinut cont de problemele care pot apărea.

S-a realizat drumul începând de la fundaţie şi până la ultimul strat de asfalt. În câteva luni investiţia a fost aproape finalizată iar Gheorghe Iacob, fostul primar al comunei Răchiţi, se lăuda cu un drum modern prin satul Costeşti. Drumul era unul bun numai că în momentul finalizării lui au apărut problemele. În unele zone drumul a fost înălţat la nivelul gardurilor iar oamenii nu mai pot intra în curţi. Unii şi-au construit un fel de trepte, alţii au apelat la tot felul de soluţii provizorii, pentru a putea ieşi din locuinţe. Cât priveşte accesul cu maşinile sau căruţele, nici nu poate fi vorba şi nici nu sunt soluţii. Ei sunt revoltaţi dar deja este prea târziu.

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi, susţine că a avut discuţii cu mai mulţi specialişti dar până în momentul de faţă nimeni nu a putut să-i ofere o soluţie pe care să o aplice iar oamenii să poată intra în curţi cu maşinile sau căruţele.

florin-bulgaru

Florin Bulgaru, primarul comunei Rachiti

„Este o investiţie făcută de fosta administraţie, de fostul primar. O investiţie care a costat destul de mult. Această investiţie este extrem de păguboasă deoarece nu şi-a atins obiectivul. Odată cu terminarea acestui drum, viaţa oamenilor din zonă s-a înrăutăţit. În momentul de faţă ei sunt în imposibilitatea de a ieşi din curţi. Am discutat cu câţiva ingineri, specialişti în drumuri, care au rămas extrem de uimiţi când au văzut această investiţie. Nu sunt soluţii la ora actuală. Vom încerca să investim pe domeniul public şi să facilităm într-un fel accesul în curţile oamenilor. În rest, cetăţenii vor trebui să se descurce singuri. Cota drumului a crescut cu un metru sau chiar un metru şi jumătate în anumite zone. Cota zero a drumului este cât gardul. Până la această investiţie cetăţenii puteau ieşi din curţi. După modernizare, sunt locuri unde trebuie scară pentru a ieşi din curte. Este o situaţie extrem de neplăcută, nu este generată de mine. Voi încerca să găsesc soluţii dar este extrem de dificil. Acolo s-a greşit de la început pentru că s-a plecat de la drumul existent, ca şi cum nu ar fi avut deloc piatră. S-a plecat de la fundaţie şi astfel cota drumului a crescut cu un metru”, a declarat Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi.

Modernizarea acestui drum cu o lungime de trei kilometri a costat peste 18 miliarde de lei vechi.

drum-costesti6 drum-costesti5 drum-costesti4 drum-costesti3 drum-costesti2 drum-costesti1 drum-costesti0 drum-costesti

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad