Connect with us

Administratie

Prefectul Dan Nechifor: „Referendumul este posibil la Corni. Trebuie 1383 de semnături”

Published

on

dan-nechifor

Prefectul Dan Nechifor a avut o întâlnire cu liderii protestatarilor de la Corni care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de primarul Dorel Dorneanu şi angajaţii primăriei. El spune că în acest moment este foarte posibil organizarea unui referendum pentru demiterea primarului şi le-a explicat oamenilor procedura legală.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanţii locuitorilor comunei Corni. Organizarea acelor sărbători de sfârşit de an au fost doar picătura care a umplut paharul. Problemele sunt mult mai multe şi au fost enumerate de locuitorii comunei, pornind de la angajaţii primăriei, problemele pe partea de asistenţă socială. Le-am spus ca orice problemă au să o adreseze în scris Prefecturii”, a declarat Dan Nechifor, adăugând:

„Le-am adus la cunoştinţă prevederile legale referitoare la organizarea referendumului care se face pe bază de cerere adresată Prefecturii şi care trebuie să cuprindă un tabel cu semnăturile a 25% dintre alegători. 25% dintre alegători din fiecare localitate. După calculele AEP, ar trebui să strângă 1383 de semnături. În cursul zilei de ieri au depus la primăria Corni o cerere pentru obţinerea autorizaţiei pentru manifestări. Să se manifeste în mod organizat, să meargă pentru a strânge semnături în localităţile comunei. Au obţinut autorizaţia pentru trei zile, au înţeles ce au de făcut. Referendumul este posibil. Vreau să felicit forţele Ministerului de Interne care au asigurat siguranţa şi ordinea publică”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad