Connect with us

Sanatate

Peste 850 de pacienţi au murit anul trecut în Spitalul Judeţean Botoşani

Published

on

spitaluljudeteanpacienttarga

In Spitalul Judetean, zilnic, cate unul sau mai multi botosaneni pierd lupta cu boala. Sute de oameni diagnosticati cu maladii grave isi dau ultima suflare pe patul de spital.

In anul 2016, 855 de decese s-au inregistrat in cea mai mare unitate medicala din judet. Sunt cu 100 mai multe decese decat in anul 2015. Recordul la acest capitol sinistru il detin sectiile medicala 1, oncologie si neurologie. Si asta pentru ca aici sunt adusi bolnavii aflati in stadiile finale ale bolii.

Cei mai multi botosaneni care si-au dat ultima suflare pe patul de spital au fost pe sectia medicala 1 cu 150 de decese, sectia de oncologie cu 148 de decese si sectia de neurologie cu 131 de decese.

“In anul 2016 s-au inregistrat in cadrul spitalului un numar de 855 de decese. Comparativ cu anul 2015 au fost mai multe decese, cu aproximativ 100. S-a observat ca pe primele locuri la decese sunt aceleasi sectii ca si in anul 2015. Pe medicala 1, majoritatea au fost pacienti sunt ciroze, pe neurologie cu accidente vasculare cerebrale, iar pe oncologie au fost persoane aflate in ultimul stadiu cu tumori”, a spus Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Specialistii din sistemul sanitar spun ca majoritatea oamenilor care au murit in spital fac parte din categoria celor care descopera boala in faza finala. In anul 2015, sectiile mortii au fost aceleasi, respectiv medicina interna 1  unde s-au inregistrat 168 de decese, neurologie unde au murit 134 de pacienti si oncologie, cu 120 de decese.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad