Connect with us

Evenimente

Colonelul Constantin Morosanu a predat drapelul şi s-a retras de la conducerea conducerea Jandarmeriei Botoşani

Published

on

jandarmi-morosanu-5

Momente emotionante s-au scurs, astazi, la sediul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botosani, unde colonelul Constantin Morosanu, cel care s-a aflat la sefia unitatii din 2006  si-a anuntat in mod oficial retragerea din activitate, ca urmare a iesirii sale la pensie.

“Eu sunt multumit de activitatea pe care am desfasurat-o aici, am sentimentul faptului ca mi-am facut datoria fata de institutia Jandarmeriei. Din ianuarie 1991 sunt in aceasta unitate, din decembrie 2006 sunt inspector sef, am parcurs toate treptele ierarhice, am creat un colectiv frumos si unit care si-a desfasurat activitatea in spiritul legii si pentru cetateni. Regretele mele sunt legate de faptul ca ma despart de colegii mei, de unitatea la care am pus suflet”, a spus colonelul Constantin Morosanu.

Interimatul conducerii unitatii va fi asigurat, de la aceasta data, de colonelul Ilie Muntean, imputernicit prim-adjunct al inspectorului sef la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Botosani.

“Eu personal l-am considerat pe domnul Morosanu un model. Sunt in acest inspectorat de la inceputul carierei, de cand am absolvit Academia de Politie in 1995, am parcurs pas cu pas ierarhia militara si functiile impuse de ghidul carierei militare. In acest moment vreau sa va asigur ca inspectoratul isi va indeplini atributiile la cote inalte”, a precizat noul inspector sef al IJJ Botosani, Ilie Muntean.

Ordinele de trecere in rezerva a colonelului Constantin Morosanu si de numire in functie a noului comandant au fost citite de un colonel din cadrul Inspectoratului General de Jandarmi. La final de cariera, coloneul Morosanu le-a multumit angajatilor pentru modul cum isi fac meseria.

“Las in urma un colectiv frumos de jandarmi, destoinici, eficienti, increzatori, implicati in comunitatea locala. Va doresc tuturor intelepciune, cutezanta si rabdare. Plec cu gandul ca pot privi in ochi pe oricare din colegii mei si ceea ce am facut am facut cu dreptate pentru binele colectivatii si a institutiei”, a declarat Constantin Morosanu.

Predarea si primirea drapelului de lupta al unitatii a avut loc in cadrul unui ceremonial la care au luat parte jandarmi, oficialitati, sefi de structuri din cadrul MAI, precum si cadre aflate in rezerva.

Colonelul Constantin Morosanu  are 51 de ani, este absolvent al Scolii Militare de Ofiteri – promotia 1990 si al Facultatii de Drept – promotia 1996, dupa care a urmat cursurile postuniversitare, specialitatea administratie publica si management.

In perioada 1990-2003 a fost ofiţer cu functii de comanda si de executie. In urmatorii doi ani a indeplinit atributiile functiei de adjunct al comandantului unitatii, iar in perioada 2005-2006 a fost seful Serviciului Organizare si Coordonare Misiuni.

Din data de 01.12.2006, colonelul Constantin Moroşanu a ocupat funcţia de inspector sef al I.J.J. Botosani. Pentru o perioada de 6 luni de zile, incepand cu data de 26 ianuarie a.c., a fost imputernicit la conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau, ca urmare a trecerii in rezerva prin pensionare a generalului de brigada Vasile Enache.

jandarmi-morosanu-1 jandarmi-ilie-muntean-constantin-morosanujandarmi-morosanu-2 jandarmi-morosanu-3 jandarmi-morosanu-4

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad