Connect with us

Administratie

Un primar a tăiat peste 200 de ajutoare sociale în jumătate de an

Published

on

primaria-stefanesti-florin-butura-1

Oraşul Ştefăneşti începe să nu mai fie raiul asistaţilor social aşa cum a fost în ultimele două decenii. Noul primar al oraşului de la graniţa cu Republica Moldova a început să ia măsuri încă din primele luni şi deja numărul asistaţilor social a scăzut considerabil.

În luna iunie, în oraşul Ştefăneşti erau peste 800 de persoane care beneficiau de ajutoare sociale. În decembrie, numărul a scăzut la 600 iar potrivit autorităţilor locale tot este foarte mare. Una din primele măsuri luate de noul primar a fost realizarea unui program prin care aceşti asistaţi social trebuiau să muncească în folosul comunităţii. Conform legislaţiei, cu câteva exceptiţii, beneficiarii de ajutoare sociale trebuie să presteze lunar un anumit număr de ore de muncă în folosul comunităţii. Cei care nu au venit să presteze acele ore de muncă în folosul comunităţii, şi-au pierdut ajutorul social. Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti, speră ca anul viitor să vină noi investitori, să se creeze locuri de muncă şi să scadă numărul celor care trăiesc din ajutoare sociale.

„Sărăcia este destul de mare la Ştefăneşti. La începutul mandatului meu erau peste 800 de beneficiari de ajutoare sociale. Acum mai sunt vreo 600. Dacă va veni un investitor, sperăm să scadă numărul lor”, ne-a spus Florin Buţura, primarul oraşului Flămânzi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad