Connect with us

Evenimente

Sărbători încheiate pe patul de spital. Sute de botoşăneni au ajuns la UPU după ce au băut, au mâncat peste măsură sau au fost bătuţi

Published

on

upu bataie dorohoi (1)

Unitatea de Primiri Urgente Botosani a fost sufocata de sute de pacienti in zilele de Craciun. Din ajun si pana pe 27 decembrie, peste 450 de botosaneni, de toate varstele au ajuns in camera de garda din diferite motive de sanatate.

Cu toate ca medicii ii indeamna in fiecare an pe oameni sa fie cumpatati de sarbatori, si anul acesta au fost cazuri de persoane care au avut nevoie de ajutor medical, dupa ce au baut sau au mancat peste masura.

Cele mai grave cazuri au fost 20 de botosaneni, femei si barbati, cu intoxicatie alcoolica. Alti 20 au avut nevoie ingrijiri medicale dupa ce s-au luat la pumni si picioare cu partenerii de pahar.

“Ca si patologie, sase persoane au fost provenit din urma accidentelor rutiere, s-au prezentat 20 de persoane cu intoxicatie alcoolica, 20 de persoane in urma vatamarilor corporale si trei persoane au fost internate cu pancreatita acuta in urma consumului excesiv de alimente, De obicei, de sarbatori numarul prezentarilor la spital este mai mare”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

100 de persoane au ramas internate in sectiile Spitalului Judetean de Urgenta. Avand in vedere ca urmeaza Revelionul si Sfantul Vasile, cadrele medicale din urgenta se asteapta la un nou val de pacienti.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad