Connect with us

Sanatate

Saloane animate cu personaje din poveste, la Secţia de Pediatrie – FOTO

Published

on

pediatrie-desene-4

Un desen pe un perete alb poate alunga suferinta unui copil.Holurile si saloanele sectiei de pediatrie din municipiul Botosani s-au transformat intr-un taram de desen animat. Spatiile au fost pictate cu zeci de personaje din povesti.

Iepurasi, veverite, si personaje de desene animate zambesc de pe peretii sectiei, spre bucuria copiilor si vizitatorilor. Totul a fost posibil in baza unei intelegeri intre reprezentantii spitalului si cei de la Centrul de Plasament Prietenia.

“Este o intelegere intre Directia pentru Protectia Copilului si spitalul de copii. Eu sunt instructor de educatie la Centrul Prietentia si fac desenul cu copiii si din septembrie incoace am venit prin rotatie cu mai multi copii si lucram la decorarea saloanelor, holurilor pentru a reda o atmosfera mai vesela copiilor internati aici”, a declarat Liviu Soptelea, instructor de educatie centrul Prietenia.

Pacientii de-o schiopa sunt incantati si spun ca uita astfel de durere. Se pierd in lumea personajelor de poveste si parca totul este mult mai usor de suportat.

“Cei mici stiu toate desenele, toate personajele, le plac foarte mult si noi ne bucuram pentru ei si alaturi de ei pentru ca sunt placute si pentru noi.Schimba atmosfera, o face mai vesela”, a declarat Geta Caraciuc, medic primar sectia de pediatrie.

Transformarea spatiilor de la pediatrie a inceput in luna septembrie. Lunar, in aceasta sectie sunt internati in medie cate 200 de copii.

pediatrie-desene-15 pediatrie-desene-16 pediatrie-desene-14 pediatrie-desene-13 pediatrie-desene-12 pediatrie-desene-11 pediatrie-desene-10 pediatrie-desene-9 pediatrie-desene-8 pediatrie-desene-7 pediatrie-desene-6 pediatrie-desene-5 pediatrie-desene-4 pediatrie-desene-3 pediatrie-desene-2 pediatrie-desene-1

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad