Connect with us

Sport

Viitorul nu sună bine pentru FC Botoşani: “Salariile vor fi foarte jos”

Published

on

leo-grozavu

Începând din luna ianuarie, clubul FC Botoşani va intra într-un nou proces de reorganizare, vor pleca mai mulţi jucători cu salarii mari iar Leo Grozavu se va baza în special pe jucătorii tineri. De asemenea, contractele fotbaliştilor vor fi plătite în funcţie locul în clasament şi de banii încasaţi din drepturile TV.

Tehnicianul botoşănean spune că urmează să se facă o analiză a sezonul ce se încheie luni după care se va stabili strategia pentru 2017.

“Şedinţe se fac la club, din câte am înţeles se fac mai multe. Eu am participat doar la nişte discuţii. După ultima etapă vom vedea ce, cum. Trebuie analizată foarte bine balanţa financiară. Noi vrem foarte multe dar nu putem plăti foarte mult. Lumea uită foarte repede dar în primul cantonament din vară am mers cu 16 jucători. O serie de jucători au venit pe parcurs, alţii au venit după ce a început campionatul. S-au văzut nişte efecte a ceea s-a întâmplat în vară”, a adeclarat Leo Grozavu, adăugând:

„Lotul e destul de numeros. Mai mult ca sigur în retur nu va mai fi la fel. De fiecare dată sunt mulţi jucători care rămân în afara lotului, sunt mulţi nemulţumiţi. Şi antrenamentele ies foarte greu când ai mulţi jucători. Şi aici cred că am greşit vis-a-vis de strategia asta”.

Din 2017, salariile fotbaliştilor de la FC Botoşani se vor încadra în sumele încasate din drepturile TV. În momentul de faţă, jucătorii botoşăneni sunt cu salariile la zi şi mai au de încasat doar două-trei prime.

„Va fi o muncă fantastică în următoarea perioadă, salariile vor fi foarte jos. Trebuie să înţeleagă toată lumea că altfel nu se poate. Ca să promiţi şi să nu te ţii de cuvânt… de aia apar aceste întârzieri salariale, şase luni, opt luni, zece luni. Noi suntem aproape la zi. Mai sunt vreo două prime. S-au făcut eforturi dar va fi foarte greu pentru că nimeni nu vine să dea bani la fotbal. În acel moment trebuie să te autofinanţezi. Drepturile de televiziune sunt salariile jucătorilor. Statul sugrumă cu adevărat sportul. Vrem să avem, ne place, este un fenomen social, strângem oameni… nu ai cum. Vrem campioni, dacă nu semănăm nu avem cum să culegem, infrastructură nu avem”, a mai afirmat Leo Grozavu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad