Connect with us

Evenimente

Alertă în Botoşani. Mobilizare pentru prinderea tâlharilor care au băgat spaima în locuitorii municipiului

Published

on

politist-1

Alerta maxima in municipiul Botosani, dupa ce in doar 48 de ore cinci femei au fost atacate, batute si jefuite in plina strada, de niste indivizi deocamdata necunoscuti.

Politistii ii cauta pe talharii care vaneaza bijuteriile, banii si telefoanele botosanencelor. Ultimul atac s-a petrecut, aseara, cand o femeie de 47 de ani a fost urmarita de niste indivizi, pana cand a ajuns pe o strada intunecata. Acesta nu avea de unde sa stie ca o pandeste pericolul.

Talharii au lovit-o cu cruzime, i-au furat bunurile si apoi au abandonat-o  inconstienta, pe strada. Femeia si-a revenit dupa zeci de minute si a cerut ajutor. A fost adusa cu ambulanta in Unitatea de Primiri Urgente Botosani. Pacienta avea mai multe leziuni la nivelul fetei.

“Prezenta un traumatism cranio-facial . Explorarile efectuate in sectia noastra au pus in evidenta prezenta unei fracturi a oaselor proprii ale nasului, o fractura a arcadei zigomatice stangi, epistaxis post traumatic, doamna declara si o scurta pierdere de cunostinta. Avand in vedere aceste leziuni s-a decis trimiterea catre Clinica de Chirurgie maxilo-faciala si Neurochirugie Iasi, unde s-au confirmat diagnosticile puse de colegii nostri, au facut recomandari”, a declarat  Petre Radauceanu, medic sef UPU-SMURD

Dupa ce a fost explorata la Iasi, femeia a fost redirectionata la spitalul Botosani, unde a ramas internata pe sectia ORL.

Disperat, fiul victimei a lansat un apel pe o retea de socializare prin care a spus ca ofera recompensa persoanei care poate oferi informatii despre atacul produs asupra mamei lui. Tot joi seara, alte doua femei au sunat la politie, dupa ce au fost atacate si au ramas fara telefoane, posete si bijuterii. Iar in urma cu doua zile au fost inregistrate alte doua cazuri.

“Discutam despre o incadrare juridica a acestor fapte ca talharii calificate.Efectuam cercetari prin politistii de investigatii criminale sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani. Va pot confirma ca la acest moment exista un cerc de suspecti in cauza si sunt convinsa ca in scurt timp colegii mei ne vor furniza si date despre identificarea acestora”, a declarat Daniela Gheoghiescu, purtator de cuvant IPJ.

Politistii fac eforturi ca sa-i identifice pe talhari. Exista deja un cerc de suspecti. Pe aceasta cale, oamenii legii le sfatuiesc pe femei sa nu iasa neinsotite din casa si sa evite sa mearga seara pe strada.

“Le recomandam din nou botosanenilor sa manifeste o atentie sporita atunci cand sunt nevoiti sa se deplaseze dupa lasarea serii prin zone sau locuri slab iluminate sau slab circulate. Este de preferat sa fie insotite de cineva daca aceasta deplasare trebuie facuta si de asemenea rugam toate persoanele care ar putea sa ofere informatii intr-un mod sau altul despre aceste cauze sa se adreseze celei mai apropiate unitati de politie sau sa apeleze numarul pentru urgente 112”, a adaugat Daniela Gheorghiescu.

Autoritatile locale din Botosani au convocat o intalnire de urgenta cu Politia Locala. Reprezentantii Primariei au spus ca politistii locali vor acorda tot suportul necesar celorlalte institutii implicate in gestionarea situatiei si vor si puse la dispozitie toate inregistrarile necesare de pe camerele de supraveghere din oras.

In plus a fost adusa in atentie o problema cu care se confrunta toate structurile care asigura ordinea publica in Botosani, si anume deficitul de personal.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )