Connect with us

stiri

Trei primari din judetul Botosani isi pierd mandatele

Published

on

Piata Revolutiei, primarie, prefectura, consiliu judetean (1)

Veste proasta in prag de sarbatori pentru trei primari din judetul Botosani. Acestia trebuie sa isi faca bagajele pentru ca nu mai au dreptul sa ocupe functiile de alesi locali, dupa ce au primit de la instanta sentinte definitive si irevocabile.

Primarii care isi pierd mandatele sunt Ioan Gaidur, de la Nicseni, Voicu Murariu, primarul comunei Vladeni, dar si Geanin Loredan Buraga, primarul comunei Mihalaseni.

In cazul primarului comunei Nicseni, Ioan Gaidur a fost emis Ordinul Prefectului prin care s-a constatat incetarea de drept, inainte de termen.

“Prin Decizia nr. 948/14.11.2016 a Curții de Apel Suceava, domnul Gaidur Ioan a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 6 luni  inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pentru savarsirea infractiunii prevazuta si pedepsita de art.18 ind.1 alin.1 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art.35 alin.1 din Codul penal.Infracțiunea consta in: folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate deaceasta ori in numele ei”, a precizat prefectul Dan Nechifor.

In cazul primarului de la Vladeni, Voicu Murariu, Institutia Prefectului a primit o adresa, in data de 12 decembrie, de la Agentia Nationala de Integritate, prin care a fost sesizata cu privire la ramanerea definitiva a raportului de evaluare din 9 aprilie 2014 privind starea de incompatibilitate in care s-a aflat Murariu.In data de 14 decembrie 2016 s-a solicitat secretarului comunei Vladeni sa comunice in termen de 3 zile, referatul privind constatarea incetarii de drept a mandatului primarului comunei Vladeni pentru incompatibilitate.

Aceeasi solicitare a fost facuta de prefect si in cazul primarului de Mihalaseni, Geanin Loredan Buraga, care s-a aflat in stare de incompatibilitate.

“Fac precizarea ca ambele adrese pe care le-am primit de la Agentia Nationala de Integritate imi comunica ca in regim de urgenta sa emit ordinul de incetare a mandatelor de primari si sa comunic in copie ordinul catre ANI, in caz contrar voi suporta rigorile legii in speta plangere penala pentru abuz in serviciu”, a adaugat Dan Nechifor.

La toate cele trei primarii din judetul Botosani, atributiile vor fi preluate de viceprimari pana la organizarea unor noi alegeri.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad