Connect with us

AGRICULTURA

Staţiunea de Cercetare Popăuţi are interzis la fonduri europene din cauza unor datorii istorice

Published

on

popautistatiune

De aproximativ trei ani, Staţiunea de Cercetare Popăuţi nu mai apare în prim-plan cu acele greve, cu oameni care nu îşi încasează salariile câte jumătate de an sau chiar mai mult, cu tot felul de scandaluri. Lucrurile au intrat într-o oarecare normalitate dar cu toate acestea, Staţiunea de Cercetare Popăuţi are interzis la fondurile europene.

Asta se datorează unei datorii istorice de 15 miliarde de lei vechi.

„Din păcate nu reuşim să accesăm proiecte cu finanţare europeană pentru dezvoltare din cauza faptului că avem avem acele datorii istorice. Facem toate demersurile pentru a reuşi acea reorganizare iar acele datorii să fie eliminate. Am avut discuţii cu partenerii noştri din Republica Moldova. Sunt acele programe transfrontaliere care ar putea fi accesate. Datoriile sunt de 15 miliarde de lei vechi. Din 2014 şi până în prezent nu au mai fost înregistrate pierderi cum erau în anii anteriori, de 7-8 miliarde anual. Venim după doi ani de secetă dar cu toate acestea dar am reuşit să ţinem staţiunea la un nivel bun”, ne-a spus Ionică Nechifor, cercetător în cadrul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

El spune că pentru această iarnă, sunt asigurate stocurile de furaje iar angajaţii cu salariile la zi.

„Avem asigurate furajele necesare, inclusiv suplimentul de hrană pentru efectivul de animale, salariile sunt la zi, se derulează două proiecte în cadrul staţiunii, începem să îmbunătăţim modul de lucru”, a adăugat Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad