Connect with us

Social

Copii și tinerii cu și fără dizabilități din județul Botoșani înpreună pe aceeași scenă în cadrul spectacolului “Cântec de Crăciun”

Published

on

Ieri seară copii și tinerii cu și fără dizabilități și-au dat mâna și au evoluat împreună în cadrul spectacolului ,,Cântec de Crăciun” organizat de către Centrul de Zi  pentru copii cu nevoi speciale ,,Șansa Mea” – D.G.A.S.P.C. Botoșani în parteneriat cu Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian”, Corul Sfântul ,,Ioan Iacob Hozevitul” și Ansamblul ,,Comorile Luncii”. Invitate speciale au fost: Oana Tăbultoc, Iustina Irimia-Cenușă alături de grupul vocal ,,Dorulețul” și Mariana Ichim – Hodan.

Pe scena Casei Tinereteului, copiii de la ,,Șansa Mea” au spus poezii, au dansat și au prezentat obiceiuri de iarnă. Momentul lor a fost răsplătit cu un puternic ropot de aplauze pe care le-au meritat din plin. Cele câteva minute în care copiii au evoluat în fața publicului sunt rezultatul unui efort imens, atât din partea lor cât și a celor ce i-au coordonat.

Colindele, cântecele și tradițiile de iarnă prezentate de către parteneri i-au ajutat pe cei din sală să pătrundă în atmosfera sărbătorilor ce se apropie.

Spectacolul a fost dedicat copiilor cu dizabilități și părinților acestora precum și comunității botoșănene. Acesta s-a vrut a fi unul al bucuriei, al unității și al diversității. Bucuria ne-a fost adusă în suflete de fiecare moment ce s-a prezentat, unitatea a fost creată de faptul că, indiferent de condiție, copiii și tinerii au evoluat pe aceeași scenă. Dizabilitatea înseamnă, printre altele și diversitate. Copiii cu dizabilități sunt o realitate a lumii în care trăim, o realitate pe care ar fi de dorit să o cunoaștem, să interacționăm cu ea spre a o înțelege pentru ca, în final să o acceptăm. Cunoașterea este un prim pas către acceptarea și integrarea copiilor cu dizabilități în familie și mai apoi în societate.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără susținerea sponsorilor: S.C. DIMI S.R.L., Carrefour Botoșani, S.C. Elsaco Electronic SRL Botoșani și nu ar fi avut sens fără prezența publicului din sală: conducerea D.G.A.S.P.C Botoșani, colegi din instituție, părinții copiilor-beneficiari, calaboratori și oameni de rând din comunitatea botoșăneană. Un rol important l-au avut și partenerii media. Adresăm tuturor sincere mulțumiri!

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad