Connect with us

Educatie

Salariile din educație și sănătate vor crește! Iohannis a anunțat că va promulga legea

Published

on

iohannis presedinte foto realitatea

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Palatul Cotroceni, că va promulga legea care majorează salariile din Educație și Sănătate cu 15%. Anunțul șefului statului vine după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că proiectul legislativ este constituțional.

Acesta a fost întrebat, cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, organizată după consultările cu formațiunile politice în legătură cu nominalizarea premierului, dacă va trimite proiectul de lege înapoi Parlamentului, acesta a răspuns că va promulga legea.

Curtea Constituţională a decis astăzi că Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educaţie şi din sănătate, este constituțională.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a salutat decizia Curții. Guvernul și PNL au  contestat la Curtea Constituţională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie. Cioloş a acuzat că modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză şi fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităţilor din sistemul public.

Citeşte mai mult pe Realitatea.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )