Connect with us

AGRICULTURA

Fermierii botoşăneni aşteaptă despăgubirile pentru secetă de la viitorul guvern

Published

on

nechifor ionica

Fermierii din judeţul Botoşani intenţionau să aiasă în stradă la sfârşitul lunii noiembrie, fiind nemulţumiţi că nu au primit niciun ajutor financiar în urma secetei din vara acestui an.

Protestul a fost amânat deoarece exista riscul să se interpreteze că este o acţiune politică. După terminarea alegerilor, fermierii aşteaptă instalarea noului guvern iar dacă nu vor primi banii, sunt decişi să protesteze.

„Noi ne-am propus să avem un protest. Nu am vrut să influenţăm cu nimic voturile cetăţenilor. Au fost câteva discuţii şi am considerat că nu e bine să implicăm fermierii iar protest să aducă avantaje sau dezavantaje unui partid politic. Am decis să amânăm protestul până după alegeri. Astăzi am avut o discuţie cu liderii de la LAPAR. Am văzut un mesaj al actualului ministru al Agriculturii şi a rămas că vom avea o discuţie cu noii parlamentari din Botoşani şi cu noul ministru al Agriculturii. Demersuri au fost făcute de către actualul ministru către Comisia Europeană şi se aşteaptă răspunsul de acolo. Aşteptăm ca noul guvern să fie instalat. Nu vom renunţa pentru că fermierii sunt foarte nemulţumiţi, speranţe au foarte mari de la noul guvern”, a declarat Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei Moldoovis.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad