Connect with us

Administratie

Unul dintre cei mai apreciaţi primari din judeţul Botoşani îşi pierde mandatul

Published

on

primari-sedinta

În 2017 vor fi alegeri în mai multe commune din judeţul Botoşani deoarece primarii aleşi sau realeşi în vara acestui an îşi vor pierde mandatele ca urmare a unor hotărâri judecătoreşte nefavorabile lor.

Unul dintre aceştia este Loredan Buraga, primarul comunei Mihălăşeni, unul dintre cei mai apreciaţi primari din judeţul Botoşani şi care a reuşit să realizeze multe proiecte de investiţii în această comună.

Pe data de 7 decembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în dosarul care îl viza pe primarul comunei Mihălăşeni. “Respinge recursul declarat de reclamantul Buraga Loredan Geanin împotriva Sentinţei nr.6 din 13 octombrie 2014 a Curţii de Apel Suceava – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 07 decembrie 2016“, se menţionează pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Loredan Buraga a fost depistat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. În 2014 ANI anunţa pe site-ul oficial că BURAGA GIANIN-LOREDAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, simultan cu funcția de Primar al Comunei Mihălășeni, Jud. Botoșani, a deținut în perioada 17 iunie 2008 – 25 septembrie 2013 funcția de administrator al S.C. MOLD-AGRO-TERRA S.R.L. și a desfășurat activități specifice funcției de administrator în cadrul S.C. AGRARA CORPORATION S.R.L.

“BURAGA GIANIN-LOREDAN a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcția de primar […] este incompatibilă cu […] funcția de […] administrator […] la societățile comerciale […]”, precum și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție”.

De asemenea, întrucât BURAGA GIANIN-LOREDAN nu a menționat în declarațiile de interese depuse în perioada 2008 – 2013 deținerea calității de asociat și a funcției de administrator al S.C. MOLD-AGRO-TERRA S.R.L., au rezultat indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din Codul Penal al României, conform căruia „Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute la art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”. 

Având în vedere aspectele menționate mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din Codul Penal al României”, se preciza pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad