Connect with us

Administratie

Programările on-line la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor

Published

on

site-prefectura

Începând de astăzi este funcţională o nouă aplicaţie instalată pe site-ul Instituţiei Prefectului ce va permite programarea şi în sistem on-line pentru patru dintre serviciile oferite de Serviciul Public de Permise şi Înmatriculări. Este vorba despre înmatricularea vehiculelor, preschimbarea permiselor de conducere, autorizarea provizorie şi radierea vehiculelor.

Anticipăm că de săptămâna viitoare, de luni, dacă nu chiar de mâine, botoşănenii vor putea să folosească noua aplicaţie şi să facă aceste programări on-line, urmând ca eventualele disfuncţionalităţi să se corecteze din mers.

Aplicaţia este cu plecare de pe pagina de start a Instituţiei Prefectului, unde, imediat sub secţiunea « Permise auto, Înmatriculări » apar cuvintele « rezervări on-line »

Rezervarea se poate efectua pentru luna în curs, pentru o perioadă de maxim o lună calendaristică. După efectuarea rezervării aplicaţia nu va mai permite o a doua, decât după expirarea acesteia, ceea ce va împiedica dezvoltarea unui sistem de folosire în alte scopuri a rezervărilor on-line.
Solicitanţii se vor prezenta la ghişeul de programări la ora şi data rezervată, având asupra lor dosarul cu documentele solicitate de lege, cartea de identitate şi rezervarea listată.

Totodată, aplicaţia permite verificarea disponibilităţii datei solicitate, astfel încât să nu se suprapună două sau mai multe rezervări.

Rezervarea pentru examinarea în vederea obţinerii permisului se va putea face începând cu luna februarie a anului 2017, când, imediat după proba teoretică, cei examinaţi îşi vor alege on-line data pentru proba de traseu.

Se vor face în continuare şi programări la ghişeu, manual deocamdată. Se are în vedere, pentru anul viitor, achiziţionarea unui aparat cu un sistem de  ticketing, pentru emiterea bonurilor de ordine.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad