Connect with us

Evenimente

Fenomenul de contrabandă cu ţigări ia amploare la Botoşani. De patru ori mai multe pachete cu ţigări confiscate în 2016, faţă de 2015

Published

on

politia de frontiera tigari (2)

Traficul cu tigari atinge cote alarmante la nivelul judetului Botosani. Fata de anul 2015, in 2016 politistii de frontiera au confiscat de patru ori mai multe tigarete de contrabanda.

Concret, potrivit Politiei de Frontiera Botosani, in anul 2016 au fost confiscate aproape 875.000 de pachete de tigari in valoare de peste 8.600.000 de lei. In 2015, politistii de frontiera au  ridicat 204.000 de pachete cu tigari in valoare de aproape 2 milioane de lei.

Cea mai mare captura de tigari a fost descoperita de politistii de frontiera de la Darabani, in martie 2016, cand o patrula politiei de frontiera a observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte la malul raului Prut, pe teritoriul Romaniei, mai multe persoane care incarcau colete in doua atelaje hipo.

In atelaje, agentii au gasit aproape 55.000 de pachete cu tigari.Marfa in valoare de aproape 500.000 de lei a fost confiscata.

“In anul 2016, cea mai mare captura de tigari a fost la SPF Darabani, moment in care politistii de frontiera au reusit confiscarea a 109 colete de tigari. Valoarea totala a tigarilor era de 500.000 de lei. Tot in 2016, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare de 30 de ori pentru identificarea si retinerea a contrabandistilor cu tigari”, a declarat Minodora Racnea, purtator de cuvant Politia de Frontiera.

In punctele de trecere, spun politistii de frontiera tendinta este de a introduce tigarile in Romania, fie disimulat, ascunse in interiorul altor produse permise la intrare sau pentru care exista documentele necesare, disimulate pe corp, sau ascunse in spatii improvizate ale masinilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad