Connect with us

Administratie

DSU – Aplicaţia care îţi oferă informaţii despre starea drumurilor şi condiţiile meteo

Published

on

aplicatie-dsu-isu1

Puterea şi capacitatea de acţiona şi de a salva vieţi depinde şi de informaţia pe care o ai sau pe care o poţi trimite. O invitaţie către toţi botoşănenii ce dispun de telefoane inteligente să-şi descarce şi să folosească aplicaţia „DSU”.

Este o aplicaţie a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansată în luna aprilie a acestui an. Botoşănenii nu sunt in topul judeţelor, după numărul de utilizatori, din păcate – cu cca 9.000 de descărcări şi utilizări ale aplicaţiei. Ne depăşesc judeţe similare precum Neamţul – care are 14.000 de utilizatori sau Suceava – unde sunt 27.000 de descărcări ale aplicaţiei pentru situaţiile de urgenţă.

Aplicaţia este gratuită, se instalează în câteva secunde şi este compatibilă cu orice fel de dispozitiv smart fone şi iphone.

De ce este utilă?

Pentru că transmite alerte meteo, alerte rutiere, de inundaţii, drumuri blocate, sau alerte de altă natură ce pot declanşa situaţii de urgenţă. Utilizatorii aplicaţiei “DSU” primesc notificări de fiecare dată când apare o alertă în zona lor de interes.

Pentru că permite transmiterea de către utilizator a informaţiilor despre o situaţie de urgenţă la care este martor. Cu poze, cu date. Raportarea nu reprezintă un apel la 112, ci va fi folosită de personalul “DSU” pentru a veni în sprijinul echipelor de intervenţie.

Pentru că vine cu un set de informaţii privind modul în care trebuie să reacţionăm în situaţiile de urgenţă. Vorbim despre comportamentul în caz de cutremur, inundații, incendii, acordarea primului ajutor și măsuri salvatoare rapide care pot fi luate dacă suntem puși în fața unei situații de urgență. Ca noutate, lecțiile vin şi cu teste, unde pot fi verificate cunoștințele acumulate prin parcurgerea articolelor. De aceea o recomand şi domnilor profesori pentru orele de dirigenţie.

Pentru cei pe care îi interesează ştirile referitoare la diverse situaţii de urgenţă gestionate de echipajele de specialitate, există şi o astfel de secţiune.

Deci, în concluzie îi invit pe botoşăneni să descarce şi să utilizeze aplicaţia D S U.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad