Connect with us

Administratie

Consilierii judeţeni au împărţit 51 de miliarde de lei vechi. VEZI cât au primit primăriile din judeţul Botoşani

Published

on

harta judetul botosani

Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi pentru a aproba proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi a sumelor alocate din impozitul pe venit pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza Ordonanţelor de Urgenţă a Guvernului nr. 2/2015 şi 46/2015, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016.

Deşi înaintea şedinţei au existat nemulţumiţi şi acuzaţii că împărţirea banilor s-a făcut pe criterii politice, în timpul şedinţei liberalii nu au scos un cuvânt dar în schimb au votat împotrivă.

După aprobarea proiectului, Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat că liberalii nu ar trebui să aibă motive de nemulţumire.

„Sunt primari nemulţumiţi… şi eu sunt nemulţumit de suma repartizată judeţului Botoşani. A trebuit să împart 51 de miliarde la 78 unităţi teritoriale. Necesarul era de zece ori mai mare. Mulţi ne-au notificat că au arierate iar când am cerut de la Finanţe, ei nu aveau”, a declarat Costică Macaleţi.

Municipiul Botoşani nu a primit niciun leu la această rectificare dar în schimb unele comune au primit sute de mii de lei. În acelaşi timp, deşi legea interzice ca primăriile să aibă arierate, comunele Drăguşeni, Manoleasa, Mihălăşeni, Ripiceni, Santa Mare, Truşeşti, Văculeşti şi Viişoara au primit bani pentru plata arieratelor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad