Connect with us

Administratie

Proiect social în valoare de patru milioane de euro în judeţul Botoşani. 50 de locuinţe reabilitate, locuri de muncă, calificarea a peste 300 de persoane şi investiţii în infrastructură

Published

on

euro foto publika.md

Primăriile din judeţul Botoşani încep să se îndrepte din ce în ce mai mult către proiectele sociale prin intermediul cărora se pot realiza mici afaceri şi astfel sunt create locuri de muncă. În plus, locuitorii acestor comunităţi, în special tinerii, au şansa de a învăţa o meserie.

Un astfel de proiect se încearcă a fi implementat în oraşul Flămânzi, valoarea fiind de aproximativ patru milioane de euro.

“În septembrie am depus o cerere de finanţare pentru proiectul Măsuri integrate pentru reducerea sărăciei şi dezvoltarea comunitară a oraşului Flămânzi. În urma unei analiza sociale am găsit cinci zone defavorizate, am depistat problemele din zonele respective. Cele mai grave probleme probleme sunt lipsa locurilor de muncă, lipsa calificării persoanelor din zonele defavorizate, lipsa locuinţelor sau aglomerarea locuinţelor, abandonul şcolar, lipsa infrastructurii în zona Balta Roşie. Proiectul este structurat pe mai multe capitole, avem inclusiv reabilitarea unor clări, reabilitarea unei şcoli, finanţarea unor tineri care vor fi consiliaţi să dezvolte o afacere. Vor avea la dispoziţie o finanţare de 25.000 de euro cu condiţia să angajeze una-două persoane din zonele defavorizate şi să menţină acele locuri de muncă minim şase luni după finalizarea proiectului. Vrem să reabilităm 50 de locuinţe din aceste zone defavorizate, să le racordăm la utilităţi”, ne-a spus Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi.

În cazul în care finanţarea va fi aprobată, proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad